Citromos mandulatorta

Citromos mandulatorta, csupán 4 összetevőből (Tej-és gluténmentes)

Ma délelőtt tartottam egy rögtönzött leltárt a műhelyemben, és egy gyors fejszámolást követően megállapítottam, hogy több mint 12 kg őrölt mandulám várja, hogy macaronná válhasson ? Mivel erre a közeljövőben biztosan nem lesz lehetősége, ezért – a kötelező hisztipánik után persze – elkezdtem mindenféle mandulás recepten törni a fejem. Első körben megfogadtam, hogy ezentúl még a rántott húst is mandulalisztbe panírozom, és igyekszem valahogy minél többet felhasználni belőle, nehogy a végén rám avasodjon ez a kiváló alapanyag.

Ma egy villámgyors mandulatortát készítettem belőle. Igazi habkönnyű finomság a délutáni kávé mellé.

Hozzávalók:

4 tojás

80 g kristálycukor

150 g őrölt mandula

1 citrom

Tetejére szeletelt mandula (opcionális)

Egy 22 cm átmérőjű tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, oldalát kivajazom. A sütőt 175 fokra előmelegítem.

A mandulát átszitálom. (a durvább részeket vissza lehet önteni, csak a csomók miatt kell szitálni)

A tojásokat kettéválasztom, a sárgát a cukor 2/3-ával robotgéppel habosra keverem. Hozzáadom az egész citrom reszelt héját és a fél citrom levét.

A fehérjét a maradék cukorral krémes habbá verem, majd három részletben hozzákeverem a sárgás részhez. Óvatosan beleforgatom a mandulát is és mehet is a tésztánk a tortaformába.

Tetejét megszórom szeletelt mandulával, majd Kb. 20 percig sütöm (tűpróba). A sütőből kivéve még 15 percet a formában pihentem.

Köszönöm, ha megosztod! ❤️

#beussuti#almond#almondcake#almondlemoncake#recipes#glutenfree#gluténmentes#glutenmentes#gyorsdesszert#gyorstorta#mutimitsütsz#süssünkegyüttakaranténban#karanténkonyha#karanténrecept