Macaron Workshop

A macaron nálam nem egy hóbort. Bár az is lehetett volna, ha az első próbálkozás és az első olyan tepsi macaron között, amivel már elégedett voltam, nem telt volna el másfél év. Ha könnyen adta volna magát, talán nem is lett volna annyira fontos, hogy megtaláljam a tökéletes receptet és technológiát. De mivel ellenállt, küzdöttem és a megszámlálhatatlan kudarc ellenére mindig újra és újra belefogtam, hátha ezúttal sikerül.

Aztán tényleg eljött ez a nap és őszintén, én lepődtem meg a legjobban. Újra elkészítettem és megint jó lett. Feljegyeztem minden körülményt, minden alapanyagot megvizsgáltam, begyakoroltam a készítés ritmusát, hogy tökéletesítsem a technikámat. De a legfontosabb, hogy megértettem a lényeget. A macaront nem lehet félvállról venni. A macaron törődést, odafigyelést és alázatot követel, különben csúnyán cserben hagy.

Ezt a tudást szeretném átadni azoknak, akik részt vesznek a workshopomon. Mivel nem csak számtalan recepten, de elég sok tanfolyamon is túl vagyok, már régóta kialakult a tervem, hogy milyen is lesz majd az ÉN SAJÁT MACARON WORKSHOPOM, mi az, amit én magam is elvártam (sokszor hiába): barátságos légkör, maximális odafigyelés, lehetőség, hogy ne csak szemlélője, hanem aktív résztvevője legyek az eseményeknek, a macaron készítésnek.

Éppen ezért nálam egyszerre maximum hárman vehetnek részt egy-egy tanfolyamon. Első körben beszélgetünk magunkról, a macaronról, kóstolunk, megismerjük az alapanyagokat, eszközöket, átvesszük a receptet, kitérünk a leggyakoribb hibákra, tévhitekre… és tulajdonképpen bármire, ami felmerül a macaron készítéssel kapcsolatban bennetek. Ezután én fogok macaront készíteni, mintegy bemutató jelleggel. Ráadásul nem mást, mint a csokoládés héjat fogom megsütni előttetek.

Fontosnak tartom ezt is, hogy lássátok a munka ritmusát, dinamikáját, hogy mennyire egyszerű ez, mikor az ember már magabiztosan áll a dologhoz, valamint ezáltal nem csak egy, hanem két receptet is alkalmatok lesz megismerni.

Kétféle tölteléket is elkészítünk, átbeszéljük macaronhoz használható krémek kritériumait… …majd el is érkezünk a legfontosabb részhez, ahol ti magatok fogjátok elkészíteni a saját macaronjaitokat a receptem és az eddig látottak alapján. Ez már a második, ételfestékkel színezett változat lesz. Be is töltjük őket, amiket aztán mindenki hazavisz, hogy eldicsekedhessen frissen szerzett tudásával. 

***Kérlek, foglalás és fizetés előtt olvasd el a lemondási feltételeket (ÁSZF)!***

március 2024
hét
ked
sze
csü
pén
szo
vas
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31