Madártej

Minden gyermek kedvence, a MADÁRTEJ!!!

…ma ezzel leptem meg az én két szorgos lurkómat, akik még mindig lelkesen és hősiesen veszik az #itthontanulás akadályait. Nagyon büszke vagyok rájuk! ❤️

Hozzávalók

800 ml tej

200 ml habtejszín

6 tojás

150 g kristálycukor

1 tk vanília kivonat vagy 1 cs vaníliás cukor

1 cs só

A tejet a tejszínnel felteszem forrni. Közben a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét egy csipet sóval elkezdem felverni. Amikor már félig felverődött, hozzáadok 35 g cukrot és kemény habbá verem. Ha a tej felforrt, lekapcsolom alatta a főzőlapot (vagy egész kis lángra veszem a gázt… lényeg, hogy ne rotyogjon), beízesítem 15 g cukorral és a vaníliával, majd két evőkanál segítségéve a tojásfehérjéből galuskákat szaggatok bele. Nem fér bele egyszerre mind, egyszerre 6-8 db elég. Vigyázzunk, hogy a tej semmiképp se forrjon, mert pillanatok alatt gumifelhőt csinál a fehérjénkből. Én lefedni nem szoktam, inkább csak forgatom kicsit a forró tejben, hogy krémes maradjon a hab.

Ha az összes felhő kész, újra nagyobb lángra teszem a tejet majd a tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverem. Hozzáadok a forró tejből egy merőkanállal és gyors mozdulatokkal (kézi habverővel) elvégzem a hőkiegyenlítést, hogy nehogy összeugorjon a tojás. Ezt még egy kanál tejjel megismétlem, majd mehet is bele a keverék a forró tejbe. Nem kell nagyon főzni, elég ha már látjuk, hogy kezd besűrűsödni. (itt is összeugorhat a tojás, ha sokáig rotyogtatjuk)

Mehetnek rá a felhők. Jó étvágyat kívánok!

Minden ügyes, okos és szorgalmas gyermeknek gratulálok!!! A szülőknek pedig kitartást kívánok!!!??

Köszönöm, ha megosztod! ?

#beussuti#madártej#madartej#süssünkegyüttakaranténban#főzzünkegyüttakaranténban#recept